Friday, December 10, 2010

TEPUNG KEK COKLAT LEMBAP

 sepeket KEK COKLAT LEMBAP
kandungan: BAHAN A, BAHAN B DAN BAHAN C (topping)
 campur BAHAN A dan BAHAN B
 Bahan sampingan yang diperlukan seperti yang dinyatakan
 ketepikan BAHAN A dan B tadi dengan membuat lubang ditengah campuran
 Masukkan semua bahan sampingan mengikut turutan dan kacau sebati selama 2 minit
 Gris loyang anda (7 inci) dengan minyak dan letak kertas minyak yang juga digris
 PANASKAN KUKUS TERLEBIH DAHULU dan masukkan adunan tadi dan kukus sehingga masak (tutup adunan agar kek tidak terkena air kukusan)
 Kek siap dikukus
Kek siap dibakar dan boleh dijadikan cupcake
**(rekahan pada kek boleh disebabkan suhu yang terlalu panas)
*Menghasilkan sebiji kek dengan berat 1.++ kg sebelum ditopping)
KEK SEDIA UNTUK DITOPPING!
(tidak perlu disejukkan terlebih dahulu)
Boleh juga dikukus pada bekas plastik yang tahan panas

INI LAH KEISTIMEWAAN TEPUNG PREMIX KAMI
- gantikan 1/2 cawan susu kepada 1/2 cawan jus oren bersama 1 sudu teh parutan kulit oren untuk mendapatkan KEK OREN yang sangat sedap dan segar
- taburkan bersama cooking choc atau choc chip untuk menikmati kek coklat yang lebih enak.

Related Posts with Thumbnails
 

©2009 ClassiQue BonDa | by TNB